Kore Dizilerinde Chaebol Karakterler / Karizmatik ve Sıradışı İkinci Erkek Chaeboller / 6. Bölüm

Başrolleri ele aldıktan sonra çoğu kez en az birinci erkek karakterler kadar, hatta bazen onlardan da daha çok akılda kalıcı ikinci erkek chaebol karakterleri yazmasak olmazdı. Hadi hep birlikte anımsayalım.

Mary Stayed out All Night dizisinde kızdan güzel olan birinci ve ikinci erkek yüzünden dizi bitirilebildi.  Jang Keun Suk’un başrol olduğu dizide kızla evlenmek isteyen bir  chaebolü oynayan Kim Jae Wook bu karizmatik rolün gereğini yerine getirip, diziyi ilginç kılmıştı.

 

 

 

 

 

İkinci erkeğin kızla olan etkileşiminden çok Jang Keun Suk ile olan sahneleri etkilemişti beni :

 

İş kim Jae Wook’a gelince Voice’deki seri katil tiplemesini unutmamak lazım. Orada da chaeboldü çünkü. Sıradışı yüz ifadesi bu gibi rolleri oynamaya da uygun kılıyor kendisini. İşte bir bakın 🙂

İkinci erkek karakterler chaeboller ya da yan karakter chaeboller deyince katil olan, ya da en azından kötü ruhlu olanı çok. Örneğin My Love from the Star’da ikinci erkek Park Hae Jin’in hyungu S&C Group varisini oynayan Shin Sung Rok dizinin kötü karakterini başarıyla canlandırmıştı : Burada 

Karizmatik, yakışıklı ama dengesiz karakterlerden biri de I Miss You‘da Harry rolünü oynayan ikinci erkek karakter Yoon Seung Ho ‘dur. ( Harry Borrison ) Geçirdiği travmatik günlerden sonra psikolojik olarak hasar almış, saplantılı bir hale gelmiştir.

Bana sevimsiz gelen chaebollerden biri de Robber dizisinin ikinci erkeğiydi. Kore Dizilerinde çoğunlukla başrol cgaebol değilse, fakir filansa ikinci erkek mutlaka chaeboldür. Ya da tam tersidir. Bu dizide eski boksör ve dolandırıcı Jang Hyuk’un karşısında Lee Da Hae ile evlenmek isteyen, kendisi gibi sevimsiz bir de babası olan bir ikinci erkek vardı. Kim Jung Tae’nin oynadığı bu rol az kalsın diziden soğumama yol açacaktı. Burada  diziden bir bölüm var :

Gap Dong‘un genç chaebolü ve de kopyacı seri katili Lee Joon’u nasıl unutabiliriz. Tamam yakışıklı ve zengin ve sıradışı  ama katil anacım 🙂 Bunların hepsi de klasik müzik meraklısıdır 🙂

Öğrencisine aşık olan stalker tipli bir diğer chaebol ikinci erkek de Biscuit Teacher Star Candy‘nin ikinci erkeğidir. ( Kim Da Hyun ) O dizi de bir tuhaftı. Bu ikinci erkek kızın öğretmeniyken kız da Gong Yoo’nun öğretmeniydi. Öğretmene aşık olmak sık rastlanır bir fantezi galiba Güney Kore’de.

 

Tabii şimdi haksızlık etmeyelim tüm chaeboller de seri katil ve hain değil. Çoğu bal gibi baldan tatlı karakterlere can vermiştir. Hatta onlar için üzüm üzüm üzülmüş, zavallım çok da iyiydi, huysuz birinci erkek yerine bununla evlenseydi daha rahat ederdi kızcağız demişizdir. İşte Jealousy Incarnate dizisinin Jo Jung Suk huysuzuna rakip olan ikinci erkeği chaebol Go Kyung Pyo.  Başrol erkeğin de yakın arkadaşı olan ikinci erkek bromans sahnelerinde de iyiydi.

 

Burada ve burada diziyle ilgili iki video var.

İkinci videoda lütfen gitme derken, “Hacimara çebal ” ama gitti tabii 🙂

Cinderella and Four Knights‘ın başrol erkek hariç kıza aşık iki erkek chaebolü Ahn Jae Hyuk ve Lee Jungshin de kötü olmayanlardandı. İlki başka kıza aşıktı aslında, Jungshin de eli böğründe kaldı sonund. İşte komik sahneler.

Bu da Jungshin sahnelerinden :

Azıcık eskileri karıştırırsak bize ikinci erkek sendromu kazandıran en ünlü chaebol  BOF‘ta Ji Ho’ dur yani Kim Hyun Joong :

 

Bu diziye Fated to Love You’nun başrolü Jang Hyuk ile başlamıştık. Dizinin ikinci erkeği de yeme de yanında yat tarzı bir ikinci erkekti, Choi Jin Hyuk :

 

Protect the Boss’ın ikinci erkeği Kim Jaejoong ise az arızalı birinci erkek Ji Sung’un yanında daha iyi bir ikinci erkek karakteri çiziyordu. Gerçi o da sonraları delirdi, itişip tepişmeye filan başladı ama, dizide  düzgün erkek imajı rolü ona düşmüştü. İşte o itişme tepişmelerden örnekler. Burada da 🙂

 

My Love From The Star’ın yan karakter kötü chaebolünü yazmıştık. Ama Park Hae Jin de onun iyi kardeşini oynuyordu dizide :

Eski Dizilerden My Girl’de başrol erkek Lee Dong Wook iken ikinci erkek de sevimli mi sevimli bir Lee Jun Ki’ydi. İnanılır gibi değil, değil mi ? İşte şurada 🙂

Personal Taste’in ikinci erkeği Kim Ji Suk da önce kızı terkeden sonra başkası sevince kıymetli olan erkek takımındandı. O dizide kendisine gıcık olmuştum ama sonra Another Oh Hae Young’ta gönlümü çalmayı başardı 🙂

İşte ünlü game over sahnesi :

Cunning Single Lady’nin başrolü fakir iken zenginleşmiş bir şirket sahibini oynuyordu. O yüzden onu daha önce anlatmadım, ama yanında aileden zengin bir ikinci erkek chaebol yavrusu vardı. Seo Kang Joon’un oynadığı. Nunasının peşinden pek koşturdu ama eski kocasına hala aşık olan hatunumuz, karizmatik kocasını tercih etti dizinin sonunda. Aşağıda önce nunasına piyano çalıyor, sonra da eski kocası ve hyunguyla yarışıyor, bir rekabet bir rekabet . Ne komik diziydi ya 🙂 Bir bakalım 🙂

Rekabet sahnesi 🙂

Son olarak gizli chaebol ve gizli yazar, ikinci erkek sendromu zirvesi Choi SiWon’dan söz edelim. Kendileri gerçekte de zengin ve şu anda asker. Dönüşte  başrol erkek chaebol rolleri bekliyoruz zatıalilerinden 🙂 She was Pretty ve Siwon :

Park Seo Joon ile de etkileşimleri harikaydı :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

%d bloggers like this: