Aldatmanın Anatomisi / My Wife is having an affair this week

1

Son zamanlarda aldatmalarla ilgili dizi ve filmler çoğaldı mı, bana mı öyle geliyor ? En son On the Way to the Airport’unu izlemiştim aldatmalı dizi, bir de Gong Yoo’nun  A Man and a Woman filmini. Bu ikisi de hüzünlü, kırık döküktü. İkisinde de çiftlerin aldatmalarının ardındaki gerçekler empati yapabilmemizi sağlamıştı. Dolayısıyla izleyenlerin çoğu yargılamadan dünyada böyle şeyler de olabilir, herkesin başına gelebilir düşüncesiyle izlemişti yorumlardan da anladığım kadarıyla. Ama bu üçüncü dizi olayı daha çok esprili bir biçimde ele alan, çoğu sahnede aldatan çiftlere kızdığımız bir versiyon oldu.

Ama çiftimizin erkeği Pasta dizisinin sevimli şefi Lee Sun Kyun, namı diğer Mr Voice’du. Kendilerini ilk kez Coffee Prince dizisinde ikinci erkek, ya da ikinci çiftin erkeği rolünde izlemiş, Pasta ile hakkındaki olumlu görüşlerimi pekiştirmiş, ardından pek çok filmini de izlemiştim. Bu filmlerden birini de şurada yazmıştım.Sevdiğim oyunculardandır kendisi. Evli barklı iki erkek çocuklu ahjussilerimizden.

Kadın başrol ise çoğumuzun Running Man’den tanıdığı Song Ji Hyo. Gerçi Gary ayrıldı ve Pazartesi çifti hayranları yasta şu sıralar ama, Running Man her zaman ilgiyle izlenecektir bence. Ben bir kısmınız gibi Son Ji Hyo’yu A Frozen Flower filminde dudağım uçuklayarak kraliçe olarak izlemiş, ardından Emergency Couple’da başrol kadın oyuncu olarak görmüştüm. Bazılarınızın bildiği gibi gay bir kral ( Joo Jin Mo ) muhafız ( Jo In Sung ) ve kraliçe arasındaki ilişkiyi anlatan film epeyce bir +18 sahne içeriyor. Film porno deği tabii, sağlam bir altyapısı var, ama yine de Song Ji Hyo açısından epeyce cesaret isteyen bir oyunculuğu gerektiriyor bence. Hatunun oyunculuğuna gelirsek ben biraz soğuk ve tutuk buluyorum. Bu dizide de Lee Sun Gyun karşısında epeyce pasif bir oyunculuk sergilemişti bence. Allahtan yan roller de epeyce kuvvetliydi de diziyi zevkle izleyebildik.

14

8

Konu TV’de programcı olan bir adam ile ( Lee Sun Kyun ) tasarımcı olarak çalışan karısı ( Song Ji Hyo ) arasındaki ilişkiyi anlatıyor bir aldatma olayı ışığında. Bir de minnak oğulları var çiftimizin. Aslında mutlu gibi gözüküyorlar, ama adam bir gün karısının telefonuna gelmiş bir mesajı okuyor tesadüfen. Bir adamdan gelmiş ve bir otel odasında oda ayırttığını söyleyen bir mesaj. Tabii sonrasında komik olaylar başlıyor. Adam ne yapacağını bilmez bir halde, durumu internette bir sitede paylaşıp akıl soruyor ” Ne yapmalıyım? diye. Herkes de olayı acayip içselleştirip, akıl vermeye başlıyor. Bu gruptaki kişiler de genellikle Kore’nin en deneyimli oyuncularının arasından seçilmiş, o yüzden onları izlemek de ayrı bir zevk oldu.

4

12 Bölümlük dizimizin iki ayrı çifti vardı ki, bu çiftlerin öyküleri benim daha çok ilgimi çekti aslında. İlk Çiftimiz PD ile iş arkadaşları. Kızımız Boa senaristi oynuyordu. Lee Sang yeon ise sevimlilikten ölecekti neredeyse. Başrol erkeğin durumuna ondan çok acıma durumları, ağlamaları, kendi medeni durumuyla ilgili gerçekler, senarist kıza olan aşkı resmen bir birinci çift havasındaydı. Boa’da iyi oynuyordu, ben bu çifti çok sevdim. Boa bildiğiniz gibi aslen şarkıcı.

poster5

poster3

25

20

İkinci çiftimizin erkeği başrol erkeğin şirketinde çalışan çapkın bir avukat, elinden ne uçan ne kaçan kurtuluyor. onu karısını da Another Oh Hae Young’tan çok iyi hatırlayacağımız, Eric’in nunası rolünü oynayan Ye Ji Won oynuyor.

poster2

poster4

Bu ikili de kuvvetli oyunculukları ve acaba sonu ne olacak diye merak ettiren öyküleriyle dizinin ilgi çeken çiftlerindendi.

15

10

Dizinin başında acaba kadın adama gerçekten ihanet etti mi diye merak ettik. Nedense bir türlü inanasımız gelmedi. Kadına rahat mı batıyor acaba dedik. Sonra kadın ihanet ettiğini itiraf etti, bu kez de geçerli bir neden aramaya başladık.

22

İşte kocasını bu adamla aldattı kadın 🙂 Adam da evli, çocukluymuş.

adam

5

Böyle de sevimli bir çocukları vardı. ben başta saçlarından ötürü kız zannetmiştim, erkekmiş.

Şimdi efendim, kadının adamı aldatma bahanesini ben makul bulmadım, empati de yapamadım. Mesela On the Way to the Airport’ta kadının kocasını ve yaşamını izleyince, “Ay ben olsam bu adamı aldatmam, doğrudan öldürürdüm.” demiştim. Yine keza adamın karısını izleyince kanımı dondurmuş, adama çok acımıştım. Ama bu dizide öyle olmadı. Kadın çok çalışıyormuş da çocukla ilgileniyormuş da bunalmış. Vah vah ! Adam da çalışıyordu geç vakitlere kadar. Hem nerde görülmüş evliliğin ilk aylarıyla bilmem kaç yıl  sonrasının aynı olduğu ? Biraz gerçekçi olmak lazım. Eğer her sıkılıp bunalan aldatsaydı , boynuzlarımızın birbirine takılmasından yolda yürüyemezdik kardeşim. Bu dizide PD aldatma üzerine bir program yaptığı için, aynı zamanda başka çiftlerin aldatma nedenlerini de izledik. Avukatın aldatması, ikinci çiftin önceki eşleriyle olan ilişkilerdeki aldatmalar filan derken aldatma konusu iyice bir irdelendi aslında. Çiftlerin birbirini affetmesi ya da affedememesi, arada kalan çocukların durumu filan söz konusu edildi. tabi olan yine çocuklara oluyor. Bendeniz bir ajumma olarak etrafımdaki arkadaş ve dostların ayrılmalarına, aldatmalarına epeyce şahit olmuş biriyim yaşım icabı. Tabii tatsız şeyler. Başkasını sevebilirsiniz, bu  doğal. Birlikte olduğunuz eşinizle de ayrı noktalara düşebilirsiniz zaman içinde, bu da doğa. Ama yapılması gereken aldatmadan itiraf edip, ayrıldıktan sonra sevdiğinizle birlikte olmanız. Haa bence sevmediğiniz halde eşiniz, sevgilinizle birlikte olmak da aldatmanın daniskası. İlla biri olması gerekmiyor.

11

9

Karınız kırmızı ruj sürerse dikkatli olun 🙂

17

12

Bir erkeğin aldatması kızamık olmak gibidir 🙂

Adamın iş arkadaşları da çok komikti. hele dizinin 3 erkek oyuncusunun bir araya gelip olayları yorumlama şekli çoğu kez beni benden aldı. O noktada “Ay erkekler pabo ya!” diyebilirsiniz.

masa

hele

Dizide misafir oyuncular da vardı. Örneğin ilk bölümde oyuncak makinasından soft toy yakalamaya çalışan adam Eun Ji Won’du, Sechs Kies üyesi ve Reply 1997 oyuncusu.

eun

Daha sonra Jung Yu Mi ,Do Hyun Woo ( Lee Sun Kyun )’un ilk aşkı olarak gözüktü.

yumi2 yumi3 yumi4

Son bölümlerde de The Return of Superman  üyesi iki kişiyi gördük, Ki Tae Young ve Lee Hwi Jae :

ki

Klişe Kore Dizilerinin dışına çıkan bir dizi olarak çerezlik izlenebilir. Başrol oyuncularını da seviyorsanız kaçırmayın derim.Dizi 12 bölüm olmasıyla da olumlu puan aldı benden, daha fazlası fazla olurdu.

Ek. BOA Joo Won ile çıkıp ayrıldı.

You may also like...

2 Responses

  1. Nabori says:

    Diziyi yeni bıtırdım, sıcağı sıcağına yoruma geldım. Kadından nefret ettım hele adamın onca seyden sonra dunyada baska kadın kalmamış gıbı aynı kadına donmesı :/ bır yerden sonra sanki adam suçluymuş gıbı kadını haklı cıkarmaya calışmalar falan .Sizin yorumunuzdaki gibi eger haklı bır sebeb olsa boynuzlarımızdan yuruyemezdik demişsiniz ya alkışlıyorum bu sozu. Bu kadını zaten sevmezdım artık hiç sevemem heralde. Aşk herseyı mubah kılarmı ? Dunyada onca bekar adam varken gelıp benim evli kocama asık olcak bırısı ve napalım ask bu!! Çok gercekçi bir diziydi klasık kore dızılerınden farklı çok begendım . Yazı için elinize saglık…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: