Diyette olanların izlememesi gereken dizi / Drinking Solo

ds

Drinking Solo’yu daha Key ile Gong Myung’un ilk fotoğraflarını gördüğümde izlemek istemiştim, ama eş zamanlı  7-8 dizi birden izlediğimden zaman bulamamıştım. Nasip bittikten sonra izlemekmiş. Zamanlamam pek doğru olmasa da. Neden mi ? Diyetteyim de ondan. Saat 7.30’da yemek yemeyi kesiyorum bu günlerde. Saat 2-3 gibi yatan biri olarak da, aç aç bu diziyi izlemek gerçekten işkenceydi, ama sonunda bitirdim.

TVN’in 16 bölümlük bu dizisi, Kore’de memuriyet sınavlarına giren öğrencilerle, onlara ders veren dershane öğretmenlerinin öyküsünü anlatan romantik komedi bir dizi. Sınav çok zor. Onların KPSS’si diyelim biz ona. Onlarda da 9. dereceden memur olmak pek zor ve çok da talep var, işsizlikten türü. Hatta şarkılara bile “Sosyal Bilimci olmak benim suçum değil” diye girmiş. Doğrusu ya buna çok güldüm.  Tarih üstüne,  Eski Türk Edebiyatını üstelik İngilizce okumuş biri olarak ( Bol Eski Türkçe  katkısıyla ) zamanında iş bulmakta pek de zorlanmamıştım. Yönetici asistanlığından, metin yazarlığına, bankacılıktan, öğretmenliğe pek çok alanda çalıştım.  Şu sıralar Sosyal Bilimler okuyanların, hatta Fen Bilimleri, Mühendislik okuyanların bile nasıl zor iş bulduğunu, ya da bulamadığını mı demeli , biliyorum. İhtiyaç fazlası Ziraat,  Kimya Mühendislerinin Milli Eğitimde öğretmenlik yaptığına da çok sık rastladım. Bizim ülkemizde de mezun olduğunuz bölüm dışında çok tuhaf işler yapabiliyorsunuz. Bankacılık yaptığım dönemlerde şubede Harvard mezunu tiyatrocudan, gemi kaptanına, Fransız Filolojisi mezunundan eczacıya kadar her meslekten çalışan vardı.Herkes iş bulup para kazanmak adına her yere saldırıyor anlayacağınız, ekmek giderek aslanın ağzından midesine inmiş durumda. Çoğu ülkede olduğu gibi Güney Kore’de de işsizlik oranı giderek yükseliyor.

Dizinin erkek başrolünü bu aralar çoğumuzun One Percent of Something dizisinde beğenerek izlediği Ha Seok Jin üstlenmiş. Bu  Kova burcu yakışıklı sektöre 2005 yılında Kore Havayollarının modeli olarak başlamış. Ben kendisini One Percent of Something ve Like for likes filminde izledim. Bu dizide kendini beğenmiş, küçük büyük bütün dağları ben yarattım havasında, iyi para kazanan Seoul Üniversitesi mezunu dershane Tarih öğretmeni olarak izliyoruz. Hayatı kaliteli yaşamak üzerine kurulmuş dediğine göre. Kaliteli içki, kaliteli yemek, kaliteli giyim, hatta kadının bile kalitelisi. Ah ama işte büyük konuşmamak lazım, sonunda gidip Kore dizisi paçoz kızına aşık oldu.

23

27

22

Şimdi güzelliğini kimsenin inkar edemeyeceği, Shin Min Ah,  Han Ji Min ve bir kaç tane daha Kore kadın oyuncusunu bir tarafa bırakalım, gerisinin hiç de güzel filan olmayıp, sarsak , sersem sepelek olduğunu biliriz. Zaten klişe dizilerde de o chaeboller, o yakışıklı çocuklar bu salaklara aşık olurlar. Bu seferki kadın oyuncu çirkin olmasının filan dışında resmen çarpık bacaklıydı. Bir ara acaba çok zayıf olduğundan mı öyle görünüyor diye düşündüm, ama yok, inanılmaz çirkin bacakları vardı.Tamam oradaki kadın biz de olabilirdik diye moralimizi düzeltmek istiyorsunuz biliyoruz, ama bu kadar da olmaz ki 🙂

11

18

Kızımız fakir olmasının yanı sıra, tabii ki orta karar bir üniversiteden mezun olmuş, ezik, dershanede çömez olduğundan her denileni yapmak durumunda kalan bir Kore Dili Edebiyatı öğretmenidir.

Dershanenin patronu, dershaneyi kayınvalidesinden aldığı para ile kurduğundan kaynanası ve karısı her an peşindedir, o da öğretmenleri içmeye davet ederek evden kaçma derdindedir. Aslen derinde iyi bir ahjussiydi ama, şimdi doğruya doğru.

20

Dershanemizin diğer iki öğretmeni ise seksi İngilizce öğretmeni ve şapşal Kamu Yönetimi öğretmeniydi. İngilizce öğretmeni sevgilisini evlenmeye razı etmeye çalışırken, Kamu yönetimi öğretmeni de çocukların ilgisini çekebilmek için farklı dizi kahramanlarının taklitlerini yapıyordu. Bu rolüyle parlayan oyuncu Min Jin Woong.

26

25

Burada Big Boss olmuş DOTS’tan

16

Burada da W’nin yüzsüz baba çizerini taklit ediyor

19

Burada tanıtım fotoğrafları çektiriyorlar

Dershanede fazla öğrencisi olmak karlı. O yüzden hepsi kendi reklamlarını yapıyorlar. Buna ıslak mendil üzerine fotoğrafını bastırıp, öğrencilere dağıtmak da dahil. Öğrenciler de her ülkede olduğu gibi insafsız. Fotoğrafınızdaki kadar güzel değilsiniz deyip sınıfınıza girmek istemeyebilirler.

Dershanelerin olduğu ve öğrencilerin yurtlarda kalıp ders çalıştığı bir bölgede geçiyor dizi. Noryangjin’de. kendini beğenmiş öğretmenimiz Jung Suk , bana öğretin dediği için Misaeng‘te ki Jang Geu Rae’ye benzettiği Park Ha Na’ya bu yüzden No Geu Rae demeye başlar.

Dizimizin öğrenci takımı -ki bence dizideki romantizmden çok onların gır gır halleri diziyi sürüklüyor- dört ana karakterden oluşuyordu. İlki başrol erkeğin hayırsız tembel kardeşi ve ikinci erkek rolünde Gong Myung. Ben kendisini ilk kez Entertainer‘da izleyip çok sevmiştim. Bildiğiniz gibi Seo Kang Joon’un da yer aldığı 5urprise grubu üyelerinden. Bu arada hemen bir parantez açalım; bu dizinin özelliklerinden biri de hemen hemen her karakterin dizide kendi ismiyle yer alması, yani Gong Myung’un dizideki ismi de Gong Myung, ya da Kim Ki Bum ( Key ) dizide yine Kim Ki Bum.

12

gong2

gong1

Üçlü kankanın  bence en komiği SHINee’den Key ( Kim Ki Bum ) di. Bir idol olarak çok başarılı buldum kendisini. Bir kere kendisi Daegu doğumlu olduğundan, saturi, yani aksanlı konuşması çok sevimliydi. Karaktere de cuk oturmuş. Noryangjin’in aptalı olarak ( Sosyal Bilimler mezunu o güzel  kıza aşık olup, yazdığı mektubun dillere düşmesi nedeniyle) hem diğer arkadaşlarını çalıştırmadı, hem de kızın peşinden koştu durdu sözde gizliden gizliye. Bir de diroliii dirorirolii nakaratı var, heyecanlandığında yaptığı, o resmen epikti 🙂

7

6

Grubundan Min Ho’nun misafir oyuncu olarak katıldığı sahne çok hoştu. Aralarındaki rekabet ve tartışmayı, dalga geçerek başka bir plana taşımışlar.

13

Misafir oyunculardan bir diğeri de Jo Kwon’du. Kwon’u sanırım bu kadar makyajsız düz bir biçimde hiç görmemiştim :
10

Ünlü diroriiii sahneleri :

Kim Dong Ryul’un Drunken Truth’unu coverladığı sahneyi vermesek olmaz :

Bu şarkıyı kimler kimler coverlamadı, ah 🙂 Ben Kim Dong Ryul’dan orjinalini de çok severim.

Üçlümüzün üçüncüsü yıllardır sınava girmekte, ancak başaramamaktadır. Sonunda uzatmalı aşkını da kaybeder. Bu rolü Kim Dong Young oynuyor. Ben kendisini A hard Day’de izlemiştim.

kim1

kim3

kim2

5

3

9

Kızımız ise Jung Chae Yeon. DIA ve I.O.I grupları üyesi. 1997 doğumlu güzel bir bebek. Bu da ilk dizisiymiş.

14

4

Ki Bum nasıl mutlu 🙂

Her bölümde başka bir şey tıkındı Ha Seuk Jin ve başka bir içki içti. Bu Koreliler yemeyi içmeyi ne kadar çok seviyorlar ya. Bir de her iş çıkışı içmeye gitmelerine kıl oluyorum. iyi ki Kore’de yaşayıp çalışmıyormuşum, resmen aforoz edilirdim patronlarım tarafımdan, hiç terfi filan da alamazdım garanti.

1

2

3

Yarasın !

One Percent of Something dizisindeki partnerinin misafir oyuncu olarak katıldığı sahneyi de ekleyelim. Bu çiftin uyumu bambaşka, Perşembe olsun da diziye altyazı gelsin diye günleri iple çekiyorum resmen. Orada Ha Suk Jin’in karakterine de bayılıyorum. ( Ek Ha Seok Jin’i daha sonra D Day dizisinde de izledim.

Misafir oyunculardan biri de Kim Ji Suk’tu. Zaten Ha Suk Jin ile iyi arkadaşlar ve Problematic Men’de birlikte oynamışlar. Kim Ji Suk’un Another Oh Hae Young’taki ismiyle, Ha Suk Jin’in dizideki gerçek ismi aynıydı, bunu odak noktası yaparak bir sahne hazırlamışlardı.

j1

j2

j3

j4

Dizide bir tek başrol kızı beğenmedim. Ama gençler ve diğer öğretmenler ki dizide prf olarak çağırılıyorlardı, çok iyi oyunculardı. Kamu Yönetimi öğretmeninin yalnız yaşaması, annesinin hasta oluşu, içten karakteri, İngilizce öğretmeninin evlenmek için umutsuzca çabalayışı, başrol burnu büyük öğretmenin böyle olmasının ardındaki gerçekler, sınava çalışan öğrencilerin traji komik durumu izlenmesi gereken sahnelerdi. İnsan bir de öğretmen olunca olayın vahametine daha çok vakıf oluyor 🙂 yani, genç arkadaşlarımız için olayın önemini daha çok anlıyor 🙂 Bir de sınavı geçip ataması yapılanlar anlamıştır, bu iş öyle bir iş ki, içi seni dışı beni yakar bir olaydır. Sınavlara hazırlananlara da, onlara öğretmeye çalışanlara da kolay gelsin diyor, dizinin müziklerini de şurada veriyorum. Key’ki, Gong Myong ve Kim Dong Young’lı sahneler çok komik, diroriiii diroriroriiii 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: