Kore’nin bağımsızlığı adına dünyanın en çirkin maskesini takan kahraman / Gaksital/ Bridal Mask

 

gak3

Şimdi efendim, belki daha önce yazmışımdır, ya da Twitter’daki diyaloglarımızdan anımsayanlar olur, ben tarihi dizileri çok fazla sevmiyorum. Bunda en büyük etken Tarih okumuş olmam. Belgesele evet, ama iş kurguya gelince “Bu da olmaz ki, burası yanlış, tarihi saptırıyorlar, yuh yani !” gibi yorumlarla sinir içinde kalıyor, hem kendimi, hem de diziyi izlemek isteyenleri gıcık ediyorum, olmuyor.

Bu dizi Japon istilası zamanında Kore’yi, Kore – Japonya ilişkilerini anlatıyor. Gelin Maskesi adı verilen çirkin mi çirkin maskeyi takan kahramanların – evet aslında iki tane Maskeli var dizide- biri ölünce, ötekini izliyoruz- Kore’nin bağımsızlık yolunda çabaları, halkın durumu, her zamanki gibi düşmandan yana olanlar ve olmazsa olmaz aşk hikayesi  dizinin konusu. Çoğunuz benim gibi ilk maskelinin kim olduğunu tahmin edeceksiniz zaten, ikincisi de bizim gamzeli şeker çocuğumuz Joo Won. Joo Won bu dizide kılığı kıyafeti, kavga sahneleri, oyunculuğuyla gerçekten iyi.

Benim bu diziyi izlememin nedeni, yani dönem dizisi olmasına rağmen- belki o dönemi çok da iyi bilmiyor olmam olabilir. Yoksa yine ukalalık eder, orası olmamış burası olmamış diyebilirdim. Ama dizi gerçekten hareketli ve sürükleyici, Japon adı Sato Hiroshi olan Lee Kang To Koreli ender polislerdendir. Dönüşümü ve bu süreç sonunda ilk maskelinin yerine geçmesinden sonra her an yakalanması ve kim olduğunun açığa çıkabilme ihtimali üzerine kurulmuş bölümler, birbiri ardına heyecan ile biter. Joo Won bu dizide  aynı zamanda iyi giyinen, dans edip şarkı söyleyen, kadınların gözdesi ve çok da iyi dövüşen bir karakter çiziyor.

gak4

 

gak20

Kadın oyuncuyu ben ilk kez izledim. Jin Se Yeon . Şu anda The flower in Prison’da oynuyormuş. Açıkcası tipi çok hoşuma gitmedi ama rolüne uymuştu. Babası da vatansever,bağımsızlık ordusu generali Damsari olduğundan,  kızı ikide bir de işkenceye aldılar. Tabii Kore Dizi klişesi olmazsa olmaz çocukluktan arkadaş/ sevgili olma olayı vardı, hem esas çocuk hem de 2. erkekle kız arasında, üstelik her ikisiyle farklı isimlerle.

gak5

 

gak18

 

16

 

İkinci erkek bir Japon rolü oynayan, önce öğretmen sonra acımasız polis Kimura Shunji ( Park ki Woong)’du. İyi bir oyuncu, Joo Won ile iki iyi arkadaştılar. Bromans yoğundu, ama sonra düşman ve kaçınılmaz olarak aynı kıza aşık oldular.

screenshot037.jpg

screenshot037.jpg

9

Yine maskeliyi kaçırmış elinden 🙂

g8

gak16

Tabii bir ikinci kız farz, olmazsa olmaz 🙂 Aslen Koreli, bir Japon’un kızı rolünde Lara 🙂

gak9

 

Yan karakterler çoktu. maskelinin yardımcısı, Japon polisler, Japonya yanlısı Koreliler, Sirk üyeleri, vatanseverler gayet kalabalık bir kadro vardı, dizinin sonlarına doğru misafir oyuncu olarak Park bo Gum’u bile gördük.

gak14

2. Kızın ekürisi

 

 

11

Esas çocuğun abisi, dizide kilit bir rolü var 🙂

 

1

Bu dapislik Japon polis şeflerinden

4

2 çocuğun babası Japon polis şefi Kimura Taro

g29

Kızımız aklısıra erkek rolüne girmiş

g26

Kızın babası işkencede

 

Capture_103.jpg

İkinci çocuğun abisi polis şefi Gaksital tarafından öldürülürken

2

Gaksitallerin en büyük yardımcısı

 

 

g30

Ağlamalı zamanlar

g25

İlk zamanlar kötü taraftayken 🙂

g22

vee tabii ki romans

g10

Bromans

g18

ve kavga

 

g6

Yakışıklıyız 🙂

g21

23

 

1012

park

Park Bo Gum

 

OST de güzeldi. Joo Won’un dizinin parçalarından birini söylerkenki videosunu bulup izleyin. Ben Copyright  zımbırtısından koyamıyorum. Tüyler ürpertici performans, dizinin iki kadın oyuncusunun da onu nasıl izlediğini görebilirsiniz. Yetenekli çocuk vesselam, sesi de güzel ha .)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: