Romansı boşver, bromansa gel / Entertainer

e38

KMHM’de hayranlıkla izlediğimiz Ji Sung’un yeni bir diziyle döneceğini öğrenince  çok sevindik. Ama bir süre sonra kadın başrolün Hyeri olduğunu öğrendik ve sevincimiz kursağımızda kaldı. Ben daha önce Hyeri’yi izlememiştim, ama görüntü olarak Hyeri Ji Sung’un kız kardeşi gibi duruyordu. Dizi başlayınca gördük ki, aralarında zerre kimya yok. İlk iki bölüm sonucu hem Kore’de, hem de başka ülkelerde dizinin fiyasko olduğu, konunun alışıldık klişe olduğu Ji Sung’a da yazık olduğu söylenmeye başladı. Pek çok kişi de diziyi izlemeyi bıraktı.

e42

 

e40

 

İlk olarak şunu söylemek isterim ki, Hyeri rol yapamıyor. Bağırış, çağırış oradan oraya koşuşturmak rol yapmak değil. İkinci olarak Hyeri rol yapamıyor, ve üçüncü olarak Hyeri rol yapamıyor. Hyeri’nin iyi oynamaması, çok iyi oynayamayan bir erkek başrol yanında sırıtmaz, ama Ji Sung gibi çok iyi bir oyuncunuz varsa, onun yanında rol yapamayan biri daha çok göze batar. Üstelik o güzel adamın yanında Hyeri çocuk gibi kalmıştı. Sanırım kızcağızın promosyona ihtiyacı vardı. Bir de şunu söyleyeyim, bu yıl izlediğim dizilerden üç tanesinde erkek yaşça  büyük, kadın küçük başrollerle oluşturulmuştu. Bu Korelilerde tuhaf bir şey var. Nuna romansları gayet kolaylıkla kaldırıyorlar, ama erkek büyük olunca aşk sahnesi çekmekten kaçınıyorlar. Madem tedirginsiniz, ne diye bu tarz eşleştirme yapıyorsunuz ? Son anlattığım avukat dizisi My Lawyer Mr Joe‘da  Kang Sora ile Park Shin Yang  romantizm ilişkisi içinde değillerdi. Pied Piper’da ise yine aralarında yaş farkı olan Shin Ha Kyun ve Jo Yoon Hee arasında belki bir şeyler olur diye bekledik bekledik, bir ara Shin Ha Kyun kıza kardeşine sarılır gibi sarıldı, o kadar.

Bütün bunlara rağmen sen niye diziyi bırakmadın derseniz, kadronun geri kalanı, yani dizinin konusunu oluşturan band oluşturma ve onları ünlü yapabilme aşamasında oynayan o genç çocuklar bu ilgiyi hak ediyorlardı. Her biri ayrı sevimliydi. Dzinin en az Ji Sung kadar önemli diğer erkek karakterini CNBLUE grubunun davulcusu, hepimizin başka dizilerden de tanıdığı Kang Min Hyuk oynuyordu. O sevimli bıcır çocuk büyümüş tabii, gerçi bence az biraz kilo verse daha fıstık olacak ama, bu haliyle de idare ederdi. Dizinin başlarında biraz da rolü gereği tutuktu, ama sonra açıldı.

e49

 

e13

Menajer Shin Suk Ho karakterine can veren Ji Sung çok inandırıcıydı. Ara ara KMHM’deki yedi karakterinden de izler sezmemize rağmen, burada başka bir kişilik yaratmış. Dizinin başında kendi ajansını kurmak isteyen Suk Ho’nun beraberinde ünlü bir grubu da almak istemesi ,ajans sahibinin onu hapse gönderecek bir kumpas içine girmesine yol açar. Daha sonra tesadüfen iftira atılarak tecavüz zanlısı olarak gösterilen Min Hyuk ( Ha Neul)’a rastlar. Ha Neul’un ablası  Hyeri’dir. Bir Kore klişesi olarak aslında gerçek kardeş olmadıkları hemen ortaya çıkar. Çünkü Ha Neul’de  Hyeri’den hoşlanacaktır. Ha Neul aslında Suk Ho’nun küçükken tanıdığı, abisini ünlü yapmak isterken birlikte zaman geçirdiği çocuktur. Abinin trajik ölümü de dizinin ana konularından biri olacaktır.

Grubun gitarcısını 5urprise grubundan Gong Myung sevimlisi oynuyordu. Bu yüzden Seo Kang Joon da konuk oyuncu oldu, ikilinin sahneleri pek hoştu.

e14

 

e8

 

Diğer gitarcı benim en sevdiğim Ddanddara Band üyesiydi. Bu ilk dizisiymiş ama, bundan sonra çok popüler olacağına şüphe yok. Çocuğunu yalnız başına yetiştiren bir genç müzisyen rolündeydi Lee Tae Sun.

e30

 

e61e34

 

 

e10

 

e9

e18

 

 

Grubun son üyesi davulcuları rolünde LJoe’ydu. Ana kuzusu nerd bir üniversiteliyi başarıyla canlandırıyordu. LJoe Teen Top Grubu üyesi.

 

e56

 

e55

 

 

e60

Suk Ho’nun ilk göz ağrısı, yeni ajansında yanına almak istediği şarkıcı sonradan dizide tecavüz davasıyla ilişkilendirildi.  Jinu rolünü One O One grubundan Ahn Hyo Seop oynuyordu.

e19

 

Ji Sung’un çocuklarla ilişkileri çok iyiydi. Hyeri ile zorlama kimya yaratma çabalarının sonuçsuz kalacağını yönetmen de sezmiş olacak ki, romans yerine bromansa oynadılar. Dizinin seyredilebilir kılınmasının tek yolu buydu bence ve öyle de oldu.

e16

Aslında ikinci kadın rolünü oynayan Chae Jung An ile Ji Sung Hyeri’den çok yakışıyordu. Ama sevimli baba gitarcımızı nunaya aşık edip, işi güzelce toparladılar. Nuna da pek boş değildi, Ji Sung’tan kolayca vazgeçti.

 

e1

e21

Bu ağlama sahnesi efsaneydi.

e41

Dizide orkestranın birlikte olduğu her sahne sevimliydi.

 

e39

 

 

e48

Ji Sung yine pek çok şey atlattı.

e43

Bu ajussi de iyi oynuyordu.

e46

Ji Sung ağlamasa olmaz.

e33

Ekip yakışıklı, yapacak bir şey yok.

Her bir karakterin hayat öyküsü, ilişkileri, bir başarı öyküsü , eksik olan romansı kapattı bence. Ama Ji Sung çok iyi aşık rolü yapan bir adamdır, hepiniz bilirsiniz. Bir dahaki dizide bizi bundan mahrum etmesinler çebal.

Başrollerden yarısı şarkıcı olunca OST’un da güzel olmaması imkansız.

 

 

 

 

 

You may also like...

4 Responses

  1. Oceanbluee says:

    Ajummaa diziyi dün gece bitirmiş bulunmaktayım ? Başımda bir gardiyan varken çok zor bitiyorum maalesef ? neyse yine burdan az biraz okuduğuma göre ben diziyi çok neşeli eğlenceli bişi sanmıştım ama yok bayaa bir ağladım dizi boyu yaa ? ben mi çok duygusaldım bu aralar yoksa sahneler gerçekten etkileyici miydi bilmiyorum. özellikle o abisinin ölümünü anlatan sahnelerde bir ağladım ki sormayın içim yarıldı sonrasında da Suk Ho ağladı ben ağladım Ha Neul ağladı ben ağladım en son düetle ağlama kapanışını yaptım yani ? kısaca abinin anıldığı her yerde çok ağladım dizinin başından beri kendimi onların yerinde hissettim bir boşluk kaldı bende Suk Ho’nun dostunun boşluğu sanki ben öyle bir dostu kaybetmsim gibi ? he bu arada babayla oğulun ağlama sahnesinde de baya ağladım. Dizi hakkındaki yorumları bilmem ama bana hiç klişe gelmedi hiç böyle bir konuyla ilgili dizi seyretmemistim çünkü. Bana çok anlamlı geldi Suk Ho’nun yaşadıkları, ettiklerini bulması, acısı, aglayisi içimi yaktı valla adam aglayinca aglamamk mümkün değil zaten. Kısaca diziyi çok beğendim ve bende iz bıraktı gerçekten.. Ama dizi sonunda bateristi çıkarıp o kızı sokmaları çok saçma olmadı mı sizce de? Hem onca şey yaşamış gruptan birinin gitmesine üzüldüm hem de erkek grubuna kız girmesi bana saçma geldi sizce de çok alakasız değil mi?

    • Deli Ajumma says:

      Çocuk sap kalmasın diye o kızla başını bağladılar işte 🙂 Ben dizide Hyeri hariç kalanları sevdimdi. Ama başrol uyumsuzluğu da büyük sorun. Duyarlı sahneler vardı tabii, ama ben ağlayacak kadar etkilenmedim 🙂

      • Oceanbluee says:

        Tamam bağlasınlar tatlı kız bişi demiyorim ama başka türlü bağlayın erkek grubunda kız bateristin işi ne?! Neyse. ? Ben sizin yazı sayesinde kıza karşı ön yargılı başlasam da diziye sadece Ji Sung’a yakıştırmadim gerçekten çocuk gibi kalıyor yanında ama genel olarak kızı sevdim konuşmalarını mimiklerini ? Hatta Ha Neulla ciddi anlamdaki yakıştırdım keşke saftirik kız çocuğa küçük kardeş gözüyle bakmayaydı da olsaydı yan yana çok tatlı duruyolar bence ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: