Kore Dizilerinde Karaoke Sahneleri

samsoon

Kim Sam Soon ünlü karaoke sahnesi, Hyun Bin sarhoş ve dağıtmış halde

Kore Dizisi tutkunları hemen her dizide olan Karaoke sahnelerini mutlaka anımsarlar. Adamların tek eğlencesi bu mudur?  Yoksa içmeye gitmek midir ?  Belki de  ikisi birlikte daha  iyi gidiyor. Onu bunu  bilmem ama, dizi kahramanları hemen her dizide bir karaoke barda avaz avaz şarkı söylemeseler  olmaz. .

Öncelikle “Karaoke” nedir onunla başlayalım. Genellikle amatör bir kişinin kaydedilmiş bir müzik ya da müzik videosu eşliğinde elinde mikrofon, karşısında şarkının sözleri olmak kaydıyla şarkı söylemesidir. Sözcük Japonca kara : boş ve okesutore :  orkestra sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur. Evde karaoke sistemleri kuranlar da çoktur, dizilerde de görüyoruz.

Dizilerde noraebang ( Norae : Şarkı Bang : oda )’da söylenen şarkılar her zaman eğlence amaçlı olmaz. Kimi zaman iş, kimi zaman aşk itirafı, bazen üzüntülü iken gidilen mekanlar, bazen aynı kıza aşık iki erkeğin rekabet yeri, ya da  terfi alan, işten ayrılan ve yeni işe giren kişileri kutlama ya da uğurlama yeri olarak da kullanılır.

 

Protect the Boss karaoke sahnesi en komik sahnelerden biridir. Bet sesli ikinci kadın karakterin yanında JaeJoong’un nasıl şarkı söylediğini izlemek isteyenler, buyrun :

Bu da Oh My Ghost’tan :

 

Lie to me’nin en güzel sahnelerinden biri ev karaoke sahnesidir. Arkadaşlarına nasıl da hoş bir çift olduklarını göstermek isteyen Kong Ah Jung (Yoon Eun Hye ) davette çakma eşiyle, yani Hyun Ki Joon ile  ( Kang Ji Hwan )  şarkı söyler. Ama bu eşli şarkı çocuğun duygulanıp hoş anıları anımsamasına ve sonra kızı öpmesine yol açar. Karaoke çiftleri yakınlaştırır :

Good Doctor’da iş arkadaşları karaoke odasında eğleniyorlar :

Bazen sevdiğiniz kızın ailesiyle yakınlaşmanın yoludur karaoke. My Name is Kim Sam Soon‘daki komik karaoke sahnesindeki  gibi. Sanırım dizinin en sevdiğim sahnesi buydu. Sarhoş ve komik Hyun Bin ve Kim Sun Ah, karaoke sahnesinde 🙂

 

The Producers‘ta Gong Hyo Jin’e yanık iki erkek seslerinin ötekinden daha güzel olduğunu gösterme yarışına girmişlerdi. Aşağıda Baek Seung Chan’ın bu işi nasıl abarttığına dair video var. Karaoke odaları aşıkların rekabet ettiği yerlerdir de.

Reply 1997‘de Si Won’un doğum gününü Karaoke Bar’da kutlamışlardı. Herkes sıkıntılıydı. Yoon Jae (Seo In Guk ) şarkı söylemişti. Herkes bir nedenden karaoke odasından ayrıldıktan sonra Si Won hediye olarak kupon yerine yüzük istedi.  Çocukcağız da artık onu abisinden istemesi gerektiğini söylediydi. Sonra da dayanamayıp, çok acımasız olduğunu belirterek,  ondan hoşlandığını açıklamıştı. Karaoke odaları bazen de aşk itirafları için idealdir.

kara

 

The Greatest Love‘da Cha Seung Won Dokko Jin delisinin deliliklerini karaoke’de de  göstermişti. Sahnenin çekimi nasıl yapılmış izleyip görelim. ( Gong Hyo Jin bile gülmekten kendisini alamamış.)

I miss you’da bet sesliymiş gibi numara yapan Yoochun’a ne dersiniz? Aşk acısından ve suçluluk duygusundan gebermekte olan kahramanımız kötü şarkı söylermiş rolü yaparken 🙂

 

Yoochun deyince Rooftop Prince’de koskoca Prens Lee Gak’ın Karaoke’de düştüğü halleri görmek isterseniz de aşağıdaki videoya bakınız :

 

Jang- Jang ikilisinin Fated to Love You’sunda da çok hoş bir karaoke sahnesi vardır. Kızın annesi ve arkadaşlarıyla epey eğlenceli bir gün geçirir, koparlar resmen 🙂

fated

Jang Hyuk ve Jang Nara

 

ftly

 

Bazen insanların tipiyle birlikte seslerinin de geliştiğini Cunning Single Lady‘de görmüştük. O çirkin nerd tip yerine taş gibi bir adam gelmişti. Bet sesi de zaman içinde değişmiş gözüküyordu 🙂

Screen Shot 2016-05-16 at 14.24.13

Screen Shot 2016-05-16 at 14.27.21

Karaoke bazen uzaktaki  sevdiğine  ” Artık iyiyim” demenin yoludur. You are beautiful’da, abisi geri gelince gruptan ayrılan Go Mi Nam  şarkı söylerken çekilmiş bir videoyu göndermişti. ” Artık İyiyim” notuyla.

Screen Shot 2016-05-16 at 18.41.56

 

Karaoke sevgilisinden ayrılmış, aşk acısı çekenlere de birebirdir,İşte Lee Kwang Soo It’s OK That’s Love’da dertlerini karaoke ile unutmaya çalışıyor :

Screen Shot 2016-05-16 at 14.41.34 Screen Shot 2016-05-16 at 14.42.05 Screen Shot 2016-05-16 at 14.42.28 Screen Shot 2016-05-16 at 14.42.48 Screen Shot 2016-05-16 at 14.43.24

Yazımızı en komik karaoke sahnelerinden biriyle bitirelim. Dizimiz Discovery of Romance. Karaoke Bar, başrol erkek ve ikinci erkek iyice sarhoş olup sapıtırlar. Bir yerden sonra abi kardeşiz biz derler. Hatta başrol erkek giderken diğerine hediye olarak mikrofonu verir, sonra geri alıp, defi hediye eder.  O kızın bu ikisini de ortada bırakıp başkasına kaçması gerekirdi aslında. Ama herkes bilir ki, Karaoke geceleri böyle şeyler yaptırır insana.

Screen Shot 2016-05-16 at 16.07.00 Screen Shot 2016-05-16 at 16.07.06 Screen Shot 2016-05-16 at 16.07.34

Screen Shot 2016-05-16 at 16.10.33

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: