Bir seri katil olayı daha / CONFESSION OF MURDER ( I AM THE MURDERER )

c1

Çok fazla aksiyon, ya da gerilim filmi sevdiğim söylenemez. Hele şiddet sahneleri içeriyorsa filmin yarısında gözlerimi kapamaktan filmi heder eder otururum. Ama seri katil konulu filmlere özel merakım var. Hele de senaryosu ve kurgusu iyiyse baştan sona kaçırmadan izleyebiliyorum.

2012 yapımı bu filmin yönetmeni daha önce 2008 yılında bir belgesel çeken Jung Byung Gil. Bu ilk mainstream filminde bence başarılı. Merakla olayı takip ediyor, sürprizli açılımlarla karşılaşıyorsunuz.

c2

 

Konu bir seri katilin olay zaman aşımına uğradıktan sonra işlediği cinayetlerle ilgili bir kitap yazıp, kitabının bestseller olması, ve peşindeki komiserin onu yakalamak ve cezasını vermek için uğraşmasını anlatıyor. Geri dönüşlerle olayı daha iyi kavrıyoruz.

c3

 

Bu üstteki kız kurbanlardan birinin kızı, nede gördüm ben bunu diye düşün düşün, sonunda hatırladım. Personal Taste başrol kızımızın kankasıydı bu. Jo Eun Ji. Gay rolü yapan  sevimli mimarla arkadaş oluyorlardı. Şu kız :

eun ji

 

 

Seri katilin kurbanlarından birinin annesi de tanıdık birisiydi. Kim Young Ae. Birth of a Beauty’deki esas kızın kayınvalidesi. Orada pek de acımasızdı. Burada da acımasız gerçi, ama hiç olmazsa bir nedeni var.

ae

Bu zaman aşımı işini benim kafam almıyor, hangi ülkede olursa olsun. Sen onu bunu öldür, tecavüz et, sonra zaman aşımı diye ortalarda salın. O zaman da iş kurbanların ailelerine kalıyor. Ateş düştüğü yeri yakar, ne de olsa. Bu konuyu sorgulamak için de ilginç bir filmdi.

c4

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: