HYUN BIN’İ GAMZELİ, GÜLERYÜZLÜ MÜ, GÖZLÜKLÜ, CİDDİ Mİ TERCİH EDERSİNİZ? HYDE JEKYLL ME

 

j1

Biraz önce film tanıtımı yazarken Kore’nin dört milli hazinesinden biri Hyun Bin demiştik. O zaman son dizisini yazayım bari, dedim. Diziyi bitmesine dört bölüm kala izlemeye başladım. Genellikle dizileri zamanında izlemeyi sevmiyorum. Şu sıra yalnızca Producers’ı izliyorum güncel olarak ve Masked Prosecutor’a başlayacağım. Birikmiş dizileri ardı ardına maraton şeklinde izlemek hemen hemen tüm Kore Dizisi sevenlerin huyu sanırım. Sonra panda gözlerle okula, işe gidince  tadından yenilmez oluyor.

Dizi gamzeli prensin askerden dönüşünden sonra oynadığı ilk dizi. Bu yüzden önemli. Ayrıca Han Ji Min ile oynuyor olması beni başta çok sevindirmişti. Hatta yaşları yakın iki oyuncunun belki de sevgili olabileceğini bile düşünmüştüm. Ama sonra diziyi izlemeye başlayınca hayal kırıklığına uğradım. Bir kere bence Han Ji Min Hyun’un yanında acayip ajumma kalmış. Yani gepegenç Yoochun’ın yanında bile nuna gözükmüyordu bu kadın, ne olmuş olabilir diye düşündüm.

Hyun Bin’de acayip zayıflamış. Ama ben onu uzun saçlı ve azıcık kilolu seviyorum. Worlds Within’deki gibi. Adam zayıflaya zayıflaya yok olacak yakında. Ne yapıyorsa biz de yapalım da, azıcık kilo verelim. Onun ihtiyacı yoksa da bizim var. Her neyse, dizi adından da anlaşılacağı gibi bir  Dr Jeckyll , Mr Hyde durumu içeriyor. Bilmeyenler için kısaca anlatacak olursak Robert Louis Stevenson’ın 1886 yılında yayınlanan kısa romanının konusu bölünmüş kişilik sendromundan muzdarip, biri iyi, diğeri şeytani iki karaktere sahip bir kişinin öyküsüdür. Bizim dizimiz de bu psikolojik rahatsızlığa sahip Gu Seo-jin’in-  ki kendisi host, asıl kişilik, alter, ikincil kişilik ise Robin karakteridir- öyküsüdür.

Ben baştan beri Seo Jin’ciydim, ama o güzel gamzeleri görmek adına Robin’de seyredilmeliydi.

 

 

j3

 

Gu Seo Jin Wonder Group CEO’su olmaya aday, Wonderland yöneticisi, chaebol oğlu,titiz, soğuk,,bencil, asosyal  korkak bir karakter çizer. İkinci kişiliği ise kurtarıcı kimliği ile, iyi, esprili,dışa dönük, webtoon çizeri Robin’dir. Kızımız  Jang Ha Na ise bir sirk yöneticisidir, aileden baba, büyükbaba bu sirki yönetmiştir. Zaman içinde Seo Jin ve Robin ile çocukluklarından gelen bir ilişki içinde olduklarını görürüz. Seo Jin’in hastalığını tedavi eden doktorun kaçırılmasıyla, olaylar tetiklenir. Devreye bir diğer psikolog girer. Sung Joon’un oynadığı Kwon Young ChanKarakteri, dizide öneme sahip başrollerden.

j5

En son izlediğim dizinin ( Birth of the Beauty ) kötü adamı burada da kuzen ve kötü adam rolünde. Ryu Seung-Yeon, yani Han Sang Jin. Girl’s Day’in Lee Hyeri’si de Robin’e aşık bir genç kızı canlandırıyor.

 

Kişilikler bir süre sonra gündüzü Seo Jin, geceyi Robin kullanacak biçimde yaşamaya başlıyorlar. Kızımız Robin’e aşık ve beklenileceği gibi esas çocukların her ikisi de kıza aşık. Başlangıçta Robin sevimli geliyorsa da , nette okuduğum yorumlardan gördüğüm kadarıyla izleyiciler bir süre sonra Seo Jin’ci oldular, ama bekledikleri sahneleri göremediler. Bu epey hayal kırıklığı yarattı. Aslında kızın bu saçma sapan tutarlılığı olmasaydı, ki zorla sezdirilen bir ilgi yarattılar Seo Jin’e karşı, o da izleyiciye yetmedi. Bütün eziyeti çeken Seo Jin, neredeyse son bölüme kadar işin kaymağını yiyen Robin oldu. Bence bu yüzden de, dizi beklenen ilgiyi çekmedi, ratingler düşük geldi.

 

Hyun Bin’in dizideki oyunculuğunu beğendim. İki farklı karakter arasındaki geçişler ve büründüğü karakterleri yansıtması başarılıydı. Han Ji Min ise beklentimin altında bir iş çıkarmıştı. “Rooftop Prince’deki Han Ji Min nerede, burada ki nerede ?? ” dedirtti. Bir de dizi çekiyorsunuz mirim, şu kadının saçlarını daha sık boyasanıza, dibi gözüken boyalı saçlar en nefret ettiklerimden.  Psikolojik olarak da dizinin sonu bana pek inandırıcı gelmedi. Bu gibi işlerde bu denli yüzde yüz başarı, görülür şey mi, işin uzmanlarına sormalı tabii ki. Son olarak nazi subayı görüntüsüyle çekici olabilen az kişi vardır şu dünyada diyeceğim.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: